Kirjeldus
Puhtad lõiked leivast ja kookidest – Yaxell Zen leiva- ja kondiitri nuga 27 cm
Jaapani Yaxell Zen leiva- ja kondiitri nuga 27 cm on loodud selleks, et viilutada krõbedat leiba, saiakesi ja kooke ilma murendamata ja sisemust muljumata. Traditsioonilise mitmekihilise sepistustehnikaga valmistatud 37-kihiline damaskuse tera ning kõvadus umbes 61 HRC tagavad väga hea lõikeomaduse ja pikaajalise teravuse. Nuga tarnitakse stiilses kinkekarbis, mistõttu sobib see hästi ka kingituseks kogenud kodukokale või professionaalile.
Peamised omadused
- 27 cm pikk sakiline tera võimaldab ühe tõmbega läbi lõigata ka suurest leivapätsist või kõrgest tordist, hoides lõikepinna puhta ja sirgena.
- 37-kihiline damaskuse tera on sepistatud mõlemale poole südamikku 18 kihist molübdeen-vanaadiumterast, mis suurendab vastupidavust ja annab terale iseloomuliku mustri.
- Kõvadus umbes 61 HRC tähendab, et tera püsib terav kauem kui tavalised kööginoad ning vajab harvem teritamist.
- Sakiline serv leiva ja kondiitritoodete jaoks lõikab kergesti läbi paksu kooriku, jättes pehme sisemuse kohevaks ja vähem puru tekib lõikelauale.
- Jaapani noatootmise traditsioon ühendab käsitööoskuse ja kaasaegse teratehnoloogia, pakkudes töökindlat tööriista nii kodu- kui ka professionaalsesse kööki.
- Stiilne kinkekarp kaitseb nuga transportimisel ja muudab selle sobivaks kingiks pagarile, kondiitrile või kirglikule küpsetajale.
Kellele ja milleks Yaxell Zen leiva- ja kondiitri nuga sobib
Yaxell Zen on eelkõige mõeldud neile, kes küpsetavad sageli leiba ja saiakesi või valmistavad torti ja muid peenemaid küpsetisi. Pikk sakiline tera sobib nii krõbedale juuretisesaiale, baguette’ile ja vormileivale kui ka biskviitpõhjadele ja kiht-tortidele, kus on oluline, et lõikerandid jääksid puhtad ja sirged.
Tänu kõvale ja õhukesele damaskuse terale püsib nuga teravana pikema aja vältel ning sobib hästi igapäevasesse kasutusse köögis, kus leiba ja küpsetisi lõigatakse sageli. Samas ei ole see universaalnuga kõigi tööde jaoks, vaid spetsialiseeritud leiva- ja kondiitri nuga, mis täiendab gyuto või santoku tüüpi põhikokanuga.
Mitmekihiline roostevaba teras koos umbes 61 HRC kõvadusega ühendab hea lõikevõime ja vastupidavuse. Kui järgida hooldussoovitusi, võib see nuga pakkuda ühtlast tulemust aastaid ilma, et sakilist serva oleks sageli vaja professionaalselt taastada.
Kasutamine ja hooldus
- Kasuta pikka saagivat liigutust ning ära suru tera jõuga läbi leiva või kookide, et sakiline serv ei kahjustuks.
- Lõika sobival lõikelaual – eelista puitu või kvaliteetset plastikut, mitte klaasi ega kivi, mis nüristavad tera kiiresti.
- Väldi liiga kõva tooraine lõikamist nagu luud, sügavkülmutatud tooted või konservid, sest kõva ja õhuke tera ei ole selleks mõeldud.
- Pese alati käsitsi leige vee ja õrna pesuvahendiga, seejärel kuivata koheselt pehme lapiga ja ära pane nuga nõudepesumasinasse.
- Hoia nuga kaitstult noaploki, magnetriba või teraümbrisega nii, et lõikeserv ei puutuks vastu teisi metallesemeid.
- Sakilise tera teritamine tasub jätta professionaalsele teritajale, kui märkad, et lõige on muutunud oluliselt tuhmimaks.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Zen leiva- ja kondiitri nuga 27 cm
- Stiilne kinkekarp noale hoiustamiseks või kinkimiseks
Millal valida Yaxell Zen leiva- ja kondiitri nuga 27 cm
Kui otsid spetsiaalset leiva- ja kondiitri nuga, mis lõikab krõbeda kooriku ja õrna sisu puhtalt ning püsib teravana pikka aega, on Yaxell Zen 27 cm kaalumist väärt valik. 37-kihiline damaskuse tera, umbes 61 HRC kõvadus ja Jaapani noatootmise traditsioon pakuvad kindlat kvaliteeditaset nii kodusesse pagari- kui ka professionaalsesse kondiitri kööki. Tänu kinkekarbile sobib see nuga hästi ka läbimõeldud kingituseks inimesele, kes hindab köögis täpseid lõikeid ja kvaliteetseid tööriistu.

Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.