Kirjeldus
Jaapani Yaxell Ran köögiviljanuga 12 cm täpseks tükeldamiseks
Jaapani Yaxell Ran köögiviljanuga 12 cm on valmistatud traditsioonilise mitmekihilise sepistustehnika järgi. Tera mõlemale küljele on taotud kokku 69 kihti molübdeen-vanaadium roostevaba terast, mis annab iseloomuliku damaskmustri ja stabiilse lõike. Kõva, umbes 61 HRC kõvadusega tera hoiab teravust kaua ning sobib köögiviljade, puuviljade ja ürtide igapäevaseks puhastamiseks ning viilutamiseks.
Peamised omadused
- 12 cm köögiviljatera on mugava pikkusega täpseks puhastamiseks, tükeldamiseks ja peeneks hakkimiseks, eriti kui töötled sibulat, küüslauku või väiksemaid köögivilju.
- 69-kihiline damaskuse teras ühendab kõva südamiku ja mitmekihilise katte, mis parandab lõikeomadusi ning loob elegantse lainelise mustri terale.
- Molübdeen-vanaadium roostevaba teras kuulub kvaliteetsete terasesortide hulka ja tagab terale hea teravuse püsimise ning korrosioonikindluse õigel hooldusel.
- Kõvadus u 61 HRC tähendab, et tera on oluliselt kõvem kui tavalistel kööginugadel, mistõttu püsib lõikeserv terav kaua ja võimaldab väga puhtaid lõikeid.
- Micarta käepide on vastupidav niiskusele ja kulumisele ning muutub kasutuse käigus haardelt kindlamaks, pakkudes kontrollitud ja turvalist lõikamist.
- Tehase teritusnurk u 10° tera poole kohta tagab väga peene ja terava lõikeserva, mis sobib hästi täpseteks ja kergeteks lõigeteks.
- Pakendatud kinkekarpi nii kaitseb karp nuga hoiustamisel kui sobib esitluskarbina, kui soovid kvaliteetset kööginuga kinkida.
Kasutus ja hooldus
Yaxell Ran köögiviljanuga on loodud eelkõige köögiviljade, puuviljade ja ürtide jaoks, kuid sobib ka väiksemate puhastustööde tegemiseks lihal ilma luid lõikamata. Lühike ja hästi juhitav tera võimaldab teha täpseid lõikeid, näiteks sibula kuubistamisel või ürtide peeneks hakkimisel, ning töötab hästi nii tõuke- kui mõõduka kiigutava lõiketehnikaga.
Teravuse säilitamiseks kasuta nuga ainult toiduainetel ja lõika puidust või kvaliteetsel plastlõikelaual. Väldi lõikamist luudest, külmunud toidust ja muudest väga kõvadest materjalidest, sest peenem ja kõvem tera võib sellistes tingimustes kergemini täkestuda. Nuga ei soovitata kasutada kangutamiseks ega pööramiseks toidus.
Hoolduseks pese nuga kohe pärast kasutamist käsitsi sooja vee ja kerge pesuvahendiga, loputa ning kuivata põhjalikult pehme rätikuga. Ära pane nuga nõudepesumasinasse, sest kuumus ja tugevad kemikaalid võivad kahjustada nii tera kui micarta käepidet. Teritamiseks sobivad kõige paremini vesiluiskivid, millel hoia teritamisel madalat nurka umbes 10–15° tera poole kohta, et säilitada Jaapani stiilis õhuke ja terav lõikeserv.
Miks valida Yaxell Ran köögiviljanuga 12 cm
Yaxell Ran köögiviljanuga 12 cm ühendab Jaapani mitmekihilise sepistustehnika, kvaliteetse molübdeen-vanaadium roostevaba terase ja vastupidava micarta käepideme. 69-kihiline konstruktsioon ja u 61 HRC kõvadus annavad terale väga hea teravuse püsimise ning võimaldavad teha puhtaid ja täpseid lõikeid igapäevases köögitöös. Kui otsid kompaktset, kuid nõudlikule kasutajale sobivat köögiviljanuga, on see mudel praktiline ja vastupidav valik nii koju kui professionaalsesse kööki.


Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.