Kirjeldus
Täpsed lõiked igapäevases köögis – Yaxell Ketu 20 cm Jaapani kokanuga limited edition
Yaxell Ketu 20 cm Jaapani kokanuga limited edition on loodud nõudlikule kokale, kes otsib ühes noas nii töökindlat lõikevahendit kui ka esteetiliselt nägusat esemete. Kolmekihiline tera, mille südames on väga kõva SG2 pulberteras ning väliskihtidena molübdeeni-vanaadiumteras, pakub head lõikesäilivust ja puhast lõikejoont. Piiratud 500-noaline seeria ning iga tera küljele märgitud seerianumber teevad sellest mudelist erilise valiku, mis sobib nii igapäevaseks kasutamiseks kui ka kogujale.
Peamised omadused
- Piiratud eriseeria – kokku valmistatud 500 nuga, iga tera küljele on märgitud individuaalne seerianumber
- 20 cm tera pikkus – klassikaline ja mitmekülgne suurus köögiviljade, liha ja kala viilutamiseks ning tükeldamiseks
- Kolmekihiline konstruktsioon – SG2 pulberterasest südamik kahe molübdeeni-vanaadiumterasest kihi vahel ühendab väga hea lõikesäilivuse ja töökindluse
- Kõvadus u 63 HRC ja tehaseteritus umbes 10° nurga alla annavad väga peene ja terava lõikejoone
- Hele pakkapuidust käepide – mugava ümarja vormiga, kaunistatud traditsioonilise samuraipere vapi ja roostevabast terasest otsakorgiga
- Tsuchime viimistlus – vasardatud mustriga tera vähendab toidu kleepumist ja rõhutab noa Jaapani päritolu
- Valmistatud Jaapanis Seki linnas – piirkonnas, mis on sajandeid tuntud kvaliteetsete nugade ja mõõkade tootmise poolest
- Stiilne kinkekarp – sobib kingituseks toiduvalmistamise huvilisele või professionaalsele kokale
Kasutus, hooldus ja teritamine
20 cm Jaapani kokanuga sobib enamiku köögi lõikamistööde jaoks alates köögiviljade viilutamisest kuni liha ja kala tükeldamiseni. Kõva SG2 teras ja õhuke lõikeserv tagavad väga hea teravuse, kuid samas eeldavad veidi tähelepanelikumat kasutamist. Nuga ei ole mõeldud luude läbiraiumiseks, külmutatud toidu töötlemiseks ega väga kõvade koorte jõuliseks purustamiseks sest sellised tegevused võivad lõikeserva kahjustada.
Noa eluiga pikeneb märgatavalt, kui kasutada lõikamiseks vaid sobivaid lõikelaudu. Eelistada tuleks puidust või pehmest plastikust laudu ning vältida klaasi, keraamikat ja kivipindu, mis nüristavad tera kiiresti. Pärast kasutamist pese nuga käsitsi leige vee ja õrna pesuvahendiga, loputa hoolikalt ja kuivata kohe pehme rätikuga. Nuga ei ole soovitatav pesta nõudepesumasinas, kuna tugevad kemikaalid ja kuumus võivad mõjutada nii tera kui ka käepideme vastupidavust.
Teritamiseks sobivad kõige paremini veekivid või kvaliteetsed Jaapani tüüpi teritajad, mis võimaldavad hoida väikest teritusnurka ja säilitada peene lõikejoone. Teritamisel püütakse säilitada ligikaudu 10–12° nurka tera ja kivi vahel, liikudes rahulike ühtlaste tõmmetega. Igapäevase teravuse värskendamiseks võib kasutada siledat keraamilist või teemantpinnaga honingvarrast ning nuga tuleks hoiustada noaploki, teraümbrise või magnetriba abil nii, et tera ei puutuks kokku teiste metallpindadega.
Komplektis sisalduv
Komplektis on üks Yaxell Ketu 20 cm limited edition kokanuga ja kvaliteetne kinkekarp, mis kaitseb nuga hoiustamisel ja teeb sellest sobiva kingituse nõudlikule kokale.
Miks valida Yaxell Ketu 20 cm limited edition kokanuga
Yaxell Ketu limited edition ühendab Jaapani sepistamistraditsiooni, kaasaegse SG2 pulberterase ja visuaalselt eristuva heleda käepideme üheks tervikuks. Kolmekihiline tera, kõrge kõvadus u 63 HRC ja Tsuchime viimistlus pakuvad nõudlikule kasutajale teravust, lõikesäilivust ja mugavat kasutuskogemust. Kui otsid kvaliteetset ja samas piiratud koguses toodetud kokanuga, millel on nii praktiline kui ka esteetiline väärtus, on see mudel kaalumist väärt.


Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.