Kirjeldus
Täpsed lõiked igapäevases köögis – Yaxell Zen santoku kokanuga 16,5 cm
Yaxell Zen santoku kokanuga 16,5 cm on Jaapani stiilis universaalnuga, millega saab mugavalt lõigata liha, kala ja köögivilju. 37-kihiline taotud molübdeen-vanadium teras koos u 10° teritusnurgaga annab väga puhta lõike ja hea servapidavuse, samas on nuga tänu mõõdukale pikkusele lihtne kontrollida ka väiksemas köögis. Vastupidav micarta käepide istub hästi kätte ning muutub ajapikku veelgi haarduvamaks.
Peamised omadused
- 16,5 cm santoku tera on ideaalne valik esimeseks Jaapani kokanoaks ning sobib suure osa köögis tehtava lõikamistöö jaoks.
- 37-kihiline taotud molübdeen-vanadium teras ümbritseb tugevat südamikku ja pakub head teravuse püsimist ning kindlat lõikejõudlust.
- Kõvadus 61 HRC tähendab, et tera on märgatavalt kõvem kui tavalistel kööginugadel ning püsib õigel kasutusel kaua terav.
- U umbes 10° teritusnurk tagab väga terava lõikeserva, mis läbib toorained sujuvalt ja vähese jõuga.
- Micarta käepide on vastupidav niiskusele ja temperatuurimuutustele ning pakub kindlat, ajapikku isegi paremaks muutuvat haaret.
- Tasakaalustatud disain teeb noa juhtimise lihtsaks nii algajale kodukokale kui ka kogenud kasutajale, sobides nii tükeldamiseks, ribastamiseks kui viilutamiseks.
- Stiilne kinkekarp võimaldab noa esitada kingitusena ning aitab seda ka turvaliselt hoiustada.
Kellele ja milleks sobib Yaxell Zen santoku?
Santoku tähendab sõna-sõnalt „kolm voorust“ ja viitab noa sobivusele liha, kala ja köögiviljade jaoks. Yaxell Zen santoku 16,5 cm on hea valik nii esimeseks Jaapani kokanoaks kui ka täienduseks olemasolevale nugade komplektile, pakkudes täpsust ja kerget lõiget igapäevases koduköögis. Lühike ja kontrollitav tera sobib hästi ka väiksemale lõikelauale ning annab enesekindla tunde neile, kes ei soovi väga pikka kokanuga.
37-kihiline taotlustehnoloogia ja 61 HRC kõvadus ühendavad endas teravuse ning vastupidavuse. Tera hoiab oma serva kauem, kuid tänu kõrgele kõvadusele tasub vältida luude, külmunud toidu ja väga kõvade pindade lõikamist. Nuga on mõeldud peeneks köögitööks, kus hinnatakse puhast lõiget ja head tunnetust tooraine suhtes.
Kasutamine ja hooldus
Parima tulemuse saavutamiseks kasuta Yaxell Zen santokut eelkõige luudeta liha, kala ja köögiviljade tükeldamiseks, ribastamiseks ja viilutamiseks. Nuga sobib hästi sirgjoonelise „push cut“ stiilis lõikamiseks, kus tera liigub sujuvalt edasi ja kergelt allapoole ilma tugeva saagimiseta.
- Pese nuga käsitsi leige vee ja kerge pesuvahendiga kohe pärast kasutamist ning kuivata hoolikalt pehme rätikuga.
- Väldi nõudepesumasinat sest tugevad kemikaalid ja kuumus võivad kahjustada nii tera pinda kui ka micarta käepidet.
- Kasuta sobivat lõikelauda puidust või kvaliteetsest plastist lõikelauad aitavad hoida tera teravana pikema aja jooksul.
- Ära lõika luude, külmunud toidu ega väga kõvade pindade peal et vältida tera võimalikku narmendumist või kilde.
- Terita nuga kvaliteetsete teritusvahenditega ning hoia ligikaudselt tehase teritusnurka umbes 10° tera kummalgi küljel.
- Hoia nuga kaitstult noaümbrises, plokis või magnetliistul nii, et tera ei puutuks vastu teisi metallesemeid.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Zen santoku kokanuga 16,5 cm
- Stiilne kinkekarp hoiustamiseks või kingituseks esitamiseks
Miks valida Yaxell Zen santoku kokanuga 16,5 cm?
Yaxell Zen santoku ühendab traditsioonilise Jaapani kihi-taonta, kõrge kõvadusega terase ja ergonoomilise micarta käepideme ühte tasakaalustatud noas. 16,5 cm tera sobib igapäevaseks kasutamiseks nii kodukokale kui entusiastile, pakkudes täpsust, kerget lõiget ja kindlat tunnetust tooraine üle. Kui hindad kvaliteetset tööriista, mis teeb köögis suure osa lõikamisest tõhusamaks ja mugavamaks, on see nuga läbimõeldud valik sinu kööki.


Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.