Kirjeldus
Terav Jaapani santoku igapäevaseks lõikamiseks – Yaxell Ketu 16,5 cm
Yaxell Ketu santoku kokanuga on Jaapanis valmistatud universaalne kööginuga, millega saab ära teha suure osa igapäevasest lõikamisest. Kolmekihiline konstruktsioon koos SG2 terasest südamikuga ja molübdeen-vanadium terasest väliskihtidega tagab väga terava, täpse ja stabiilse tera. 16,5 cm tera pikkus on hästi juhitav nii köögiviljade, liha kui ka kala viilutamisel ning ümara joonega pakkapuidust käepide istub mugavalt kätte. Nuga on pakitud esinduslikku kinkekarpi, sobides nii nõudlikule kodukokale kui ka kingituseks.
Peamised omadused
- Universaalne santoku nuga – sobib liha, kala ja köögiviljade viilutamiseks, tükeldamiseks ja hakkimiseks, asendades sageli klassikalist kokanuga.
- 16,5 cm tera – tasakaalus pikkus, mis on piisavalt jõuline suuremateks töödeks, kuid samas täpne peenemaks lõikamiseks.
- Kolmekihiline konstruktsioon – SG2 kõvast pulberterasest südamik on kaetud molübdeen-vanadium roostevaba terase kihtidega, mis annavad lisatugevuse ja korrosioonikindluse.
- Kõvadus umbes 63 HRC – väga kõva teras hoiab teravust kaua ja võimaldab ülipeent lõikeserva.
- Väike teritusnurk 10° – Jaapani stiilis õhuke lõikeserv tagab sujuva lõikamise ja vähendab toidu purustamist.
- Pakkapuidust käepide – ümara kujuga, hästi tasakaalus ja mugav hoida ka pikema ettevalmistuse ajal.
- Dekoratiivne taotus – tera väliskihtidel on stiilne sepistusmuster, mis annab noale iseloomuliku ja kvaliteetse välimuse.
- Kinkekarp – nuga on pakitud stiilsesse karpi, mis kaitseb tera ja sobib hästi kingituseks.
Kasutus ja hooldus
Yaxell Ketu santoku nuga on mõeldud eelkõige liha, kala ja köögiviljade ettevalmistamiseks. Lõika noaga puidust või pehmest plastist lõikelaual, et hoida tera serva ja vältida liigset kulumist. Väldi kasutamist luude, külmutatud toidu või väga kõvade pindade lõikamiseks, sest väga kõva SG2 teras võib valel kasutamisel saada mikrokahjustusi.
Noa eluiga pikeneb märgatavalt, kui hooldad seda järjepidevalt. Pese nuga alati käsitsi sooja vee ja kerge pesuainega ning kuivata kohe pehme rätikuga. Nõudepesumasinat, leotamist ja abrasiivseid nuustikuid tuleks vältida, et mitte kahjustada tera ega käepidet. Hoia nuga noaploki, magnetriba või terakaitsega, et lõikeserv ei puutuks kokku teiste metallist esemete ega sahtlis tekkivate löökidega.
Teritamiseks sobivad vesiluisukivid, millel saad hoida väikest, umbes 10° teritusnurka tera poole kohta. Regulaarne õrn teritamine ja aeg-ajalt peenema kiviga või naharibal serva värskendamine aitavad säilitada santoku noa tehase teravuse ja lõikemugavuse.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Ketu santoku kokanuga 16,5 cm teraga.
- Kinkekarp, mis sobib nii hoiustamiseks kui ka kinkimiseks.
Millal valida Yaxell Ketu santoku kokanuga 16,5 cm
Vali Yaxell Ketu santoku 16,5 cm, kui otsid üht kvaliteetset Jaapani nuga, millega katta enamiku köögis ette tulevatest lõikamistöödest. Kolmekihiline SG2 teraga konstruktsioon, kõrge kõvadus ja väike teritusnurk pakuvad väga teravat ja täpset lõiget, pakkapuidust käepide lisab mugavust ja kontrolli.
Kui hindad pikka teravuse püsimist, Jaapani sepistustraditsiooni ja läbimõeldud ergonoomikat, on see santoku praktiline ja esteetiline valik nii igapäevaseks kasutuseks kui ka kingituseks kokandushuvilisele.






Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.