Kirjeldus
Leivanuga Suncraft Seseragi mini 140mm
Seseragi on tänu oma mitmekülgsele disainile üks funktsionaalsemaid ja efektiivsemaid leivanugasid kogu maailmas. Selle noa suurepäraseid omadusi kinnitab ka fakt, et Seseragi tunnistati 2019. aastal Jaapanis parimaks leivanoaks (Japanese Bread Knife Contest Winner 2019).
Seseragi lõikab efektiivselt läbi kõvema kooriku kui ka pehme pagaritoote. Noa muudavad unikaalseks lõiketera kolm erinevat hambumust:
1. Kõvema ja paksema koorikuga pagaritoodete lõikamist alusta tera esiosal olevate suurte hammaste abil - need on jõulised ja efektiivsed.
2. Pehmema osa läbistamiseks kasuta peenemaid lõikehambaid - töötavad efektiivselt ka ilma tugeva pealevajutamiseta, tekitavad oluliselt vähem puru, tagavad peene ja täpse lõikejälje ega vajuta pagaritoodet lömmi.
3. Viimane lõige tee tera tipus oleva sirge teraga. Nii eraldad viilu saia- või leivapätsist puhtalt ja täpselt, säästad noa lõikehambaid nüristumisest ja ei kahjusta ka oma lõikelauda!
Seseragi leivanuga on valmistatud roostevabast molübdeen-vanaadiumterasest (HRC 58). Käepide on heledast puidust.
Käepideme värv | Hele puit |
Noa tüüp/otstarve | Leivanoad - pankiri |
Terase kõvadus (HRC) | 58-59 HRC |
Lõiketera materjal | ROOSTEVABA TERAS, MoV (roostevaba) |
Tera kihtide arv | 1 |
Tera pikkus | 140mm |
Noa kogupikkus | 253 mm |
Kaal | 52 g |
Toodetud | Jaapan |
Käepideme stiil | Modernne/hübriid |
Käepideme materjal | Puit |
Käelisus | Ainult paremakäelistele |
Hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
- Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
- Väldi noatera väänamist ja painutamist.
- Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
- Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
- Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
- Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
- Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
- Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
- Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
Teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.