Kirjeldus
Painduv fileerimisnuga kalale ja lihale 21 cm EIKASO
EIKASO on Saksamaal Solingenis paiknev tootja, kes on spetsialiseerunud liha ja kala töötlemiseks mõeldud professionaalsete nugade tootmisele. Nende painduv fileerimisnuga kalale ja lihale on valmistatud roostevabast Solingeni terasest 1.4116, mis sisaldab 0.5% süsinikku ja 15% kroomi. Teras on karastatud kuni 57HRC. Eikaso noad paraja sitkuse ja jäikuse tasakaaluga ning mõeldud just professionaalsetele lihunikele, kala töötlejatele, samuti jahi- ja kalameestele. Enamusel lihanugadel on kolm painduvusklassi: jäik, keskmine (poolpainduv) ja painduv. Seega saad valida enda maitsele ja tööstiilile sobiliku Eikaso noa. Painduv fileerimisnuga on 210 mm pikkuse teraga.
Lõiketera materjal | Solingen (roostevaba), ROOSTEVABA TERAS |
Tera kihtide arv | 1 |
Tera pikkus | 210 mm |
Toodetud | Saksamaa |
Käepideme stiil | Modernne |
Käelisus | Universaalne |
Fileerimisnugade hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
- Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
- Väldi noatera väänamist ja painutamist.
- Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
- Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
- Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
- Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
- Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
- Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
- Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
Fileerimisnugade teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.