Kirjeldus
Senzo Classic kokanuga gyuto, 200 mm
Jaapani stiilis õhukese teraga üliterav peakoka nuga sobib väga hästi liha, kala, juur- ja puuviljade lõikumiseks, hakkimiseks ning viilutamiseks.
Classic nugasid iseloomustab lihtne, kuid nutikas disainikeel ning kompromissitult kõrge kvaliteet.
Tera on valmistatud 33-kihilisest damaskuse terasest. Lõikesüdamikuks on vastupidav VG-10 teras (HRC 60-61). Lisaks sellele, et nuga hoiab kaua teravust, on see ka hästi vastupidav korrosioonile, kulumisele ning värvimuutustele. Vasardatud ehk "tsuchime" viimistlus on kaunis ning tagab, et toit eraldub tera küljest kiiremini ning lõige jääb puhas.
Käepide on valmistatud mustast pakkapuust ning kaunistatud peene punase randiga. Käepidemel puuduvad neetkinnitused, materjal on hügieeniline ning peab hästi vastu kulumisele.
Noa tüüp/otstarve | Peakoka noad - gyuto |
Käepideme värv | Must |
Terase kõvadus (HRC) | 60-61 HRC |
Lõiketera materjal | VG-10 (roostevaba), ROOSTEVABA TERAS |
Tera kihtide arv | 33 |
Tera pikkus | 200 mm |
Noa kogupikkus | 340 mm |
Kaal | 210 g |
Toodetud | Jaapan |
Käepideme stiil | Modernne/hübriid |
Käepideme materjal | Puit |
Käelisus | Universaalne |
Hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
- Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
- Väldi noatera väänamist ja painutamist.
- Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
- Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
- Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
- Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
- Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
- Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
- Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
Teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.