Kirjeldus
Suncraft Senzo Clad kokanuga 240 mm
Jaapani kokanuga ehk gyuto hoiab hästi teravust, on Euroopa nugadest kergem ja õhukese teraga, üldjuhul 15-kraadise teritusnurgaga. Gyuto on köögis põhiline abimees kõigil lõikamis-, hakkimis- ja viilutamistöödel. Sobib nii liha, kala, juur- ja puuviljade töötlemiseks.
Clad noa tera on kolmekihiline, keskel lõiketera ning külgedel pehmem terassulam. Lõikeüdamiku moodustab Jaapani kokanugade maailmas laialdaselt kasutatud AUS-10 teras (58-59 HRC). AUS-10 tera iseloomustab hea kulumiskindlus, mis on saavutatud terasesulamile vanaadiumi lisamise teel.
Senzo Clad noa käepide on klassikalise kujuga pruunist pakkapuust, full tang konstruktsiooni, metallülemineku ja neetkinnitusega.
Senzo Clad AUS-10 tera on lõikeomadustelt peaaegu võrdne populaarse VG-10 terasega, kuid nugade hind on oluliselt soodsam. Senzo Clad nuge kasutavad nii profi- kui ka kodukokad paljudes köökides üle maailma.
| Noa tüüp/otstarve | Peakoka noad - gyuto | 
| Käepideme värv | Pruun puit | 
| Terase kõvadus (HRC) | 59-60 HRC | 
| Lõiketera materjal | ROOSTEVABA TERAS, AUS-10 (roostevaba) | 
| Tera kihtide arv | 3 | 
| Tera pikkus | 240 mm | 
| Toodetud | Jaapan | 
| Käepideme stiil | Western - klassikaline/Euroopa | 
| Käepideme materjal | Puit | 
| Käelisus | Universaalne | 
Hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
 - Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
 - Väldi noatera väänamist ja painutamist.
 - Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
 - Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
 
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
 - Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
 - Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
 - Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
 - Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
 - Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
 
Teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.

                Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.