Kirjeldus
Täpne köögiviljade tükeldamine Jaapani Yaxell Ran hiina kokanoaga 18 cm
Yaxell Ran hiina kokanuga 18 cm on Jaapanis valmistatud damaskuse teraga kööginuga, mis on loodud kiireks ja täpseks köögiviljade hakkimiseks ning tükeldamiseks. Teral on kokku 69 kihti molübdeen-vanaadiumterasest, mis ümbritsevad kõva VG10 südamikku ja moodustavad iseloomuliku mustri. Kõvadus umbes 61 HRC Rockwelli skaalal tagab väga hea terahoidvuse, mistõttu sobib nuga nii nõudlikule kodukokale kui ka professionaali töötempoga kööki.
Peamised omadused
- Hiina stiilis kokanuga 18 cm teraga – kõrge, sirge lõikeservaga tera sobib suurepäraselt köögiviljade, ürtide ja muude kondita toorainete kiireks hakkimiseks ja tükeldamiseks.
- Kõrge tera profiil – annab sõrmenukkidele hea toe ning võimaldab lõigatud toidu mugavalt noa laia küljega lõikelaualt pannile või kaussi tõsta.
- 69-kihiline damaskuse tera – VG10 südamik on kaetud 34 kihiga mõlemal poolel, mis parandavad korrosioonikindlust ja lisavad elegantse damaskuse mustri.
- Kõvadus 61 HRC – kõva tera hoiab teravust kaua ja võimaldab väga peent lõikeserva, eeldab samas läbimõeldud kasutust ilma väänamise ja lööklõigeteta.
- Umbes 10° teritusnurk – õhuke ja agressiivne nurgaprofiil tagab puhta lõike ning sobib eriti hästi üles-alla choppaamise stiilis lõikamiseks.
- Ei ole lihakirves – kujust hoolimata ei ole nuga mõeldud kontide, külmunud toidu ja väga kõvade toorainete raiumiseks, vaid täpseks tükeldamiseks.
- Esinduslik kinkekarp – nuga on pakitud stiilsesse karpi, mis teeb sellest läbimõeldud kingi kokandushuvilisele.
Kasutamine ja hooldus
See nuga on mõeldud eelkõige choppaamise ehk üles-alla tükeldamise stiiliks, kus tera liigub sirgelt või kergelt ette-taha. Parimad tulemused saad, kui kasutad nuga köögiviljade, ürtide, puuviljade ja muu kondita tooraine lõikamiseks. Kuigi kuju meenutab kirvest, on tegu peene köögiviljanoaga ning ei ole mõeldud kontide ega külmunud toidu raiumiseks, sest väga kõva ja õhuke tera võib külglöökide korral vigastuda.
Kõrge süsiniku sisaldusega roostevaba VG10 teras on küll hästi korrosioonikindel, kuid parima tulemuse saavutamiseks soovitatakse nuga pesta kohe pärast kasutamist käsitsi leige vee ja vähese pesuvahendiga ning kuivatada hoolikalt pehme rätikuga. Nõudepesumasinat ei ole soovitatav kasutada, sest tugevad kemikaalid ja kuumus võivad tera ja käepidet kahjustada. Lõikamisel kasuta ainult puidust või kvaliteetsest plastist lõikelauda, sest klaasist, kivist või metallpinnad nüristavad tera kiiresti.
Teritamiseks sobib kõige paremini Jaapani vesikivi karedusastmega umbes 1000 kuni 3000, hoides teritusnurka ligikaudu 10 kuni 15 kraadi. Jämedaid tõmbeteritajaid ei soovitata, sest need võivad peene serva rikkuda. Nuga on hea hoida magnetribal, puidust plokis või teraümbrises, mitte vabalt sahtlis, et vältida tera juhuslikke lööke ja nüristumist.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Ran hiina kokanuga 18 cm
- Tootja originaalne kinkekarp
Millal valida Yaxell Ran hiina kokanuga 18 cm
Kui otsid nuga, mis teeb kiire köögiviljade hakkimise ja tükeldamise mugavaks ning hindad Jaapani damaskuse tera teravust ja viimistlust, on Yaxell Ran hiina kokanuga 18 cm väga tugev valik. See sobib nii kogenud kokale, kes soovib lisada oma nugakollektsiooni spetsiaalse tükeldamisnuga, kui ka nõudlikule kodukokale, kes soovib teha sammu edasi tavalisest lääne stiilis kokanoast.


Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.