Kirjeldus
Sakon Ginga bunka kokanuga, 170 mm, pähklipuu käepide
SAKON Ginga nugade lõikesüdamikuks on Ginsan 3 teras (HRC 60). Kuigi tegemist on omaduste poolest roostevaba terasega, jätab ta nii lõigates kui ka teritades pigem süsinikterase mulje. Ginga lõikesüdamikku toetavad pehmemad välimised terasekihid (SUS405). Nashiji ehk n.ö. "pirninaha" teraviimistlus on isikupärane ja aitab ka toiduainete kleepumist vältida.
HOKIYAMA on üks Jaapani juhtivaid noatootjaid ja tegutseb aastast 1919. Tosa linnas paiknev ettevõte on tuntud oma suurepärase kvaliteedi poolest. Hokiyama kasutab oma 3-kihilisest terasest nugade valmistamisel unikaalset "roll forging" meetodit, mille arendas välja 1975. aastal. Ettevõte põhineb oma piirkonna enam kui 800-aastastele tradistsioonidele ja otsib pidevalt uusi võimalusi innovatsiooniks. Nugade tootmisel võtab Hokiyama järjepidevalt kasutusele uusi tehnoloogiaid, materjale ja tootmisprotsesse, et arendada parimaid nuge ja viia Tosa piirkonna noatootmise traditsioonid uutesse kõrgustesse.
Käepideme värv | Pruun puit |
Noa tüüp/otstarve | Kokanoad - kiritsuke/bunka |
Terase kõvadus (HRC) | 60-61 HRC |
Lõiketera materjal | Ginsan/Silver-3 (roostevaba), ROOSTEVABA TERAS |
Tera kihtide arv | 3 |
Tera pikkus | 170 mm |
Kaal | 192 g |
Toodetud | Jaapan |
Käepideme stiil | WA - traditsiooniline/Jaapani |
Käepideme materjal | Puit |
Käelisus | Universaalne |
Hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
- Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
- Väldi noatera väänamist ja painutamist.
- Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
- Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
- Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
- Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
- Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
- Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
- Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
Teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.