Kirjeldus
Senzo Clad santoku, kokanoa ja hakkimisnoa ristand, 165 mm
Santoku on kokanoa (gyuto) ja hakkimisnoa (nakiri) ristand. Noa keskmest allapoole suunatud tera tipp võimaldab leida tööpinnalt stabiilsemat tuge ja suuremat lõikepinda. Sobib hästi liha, kala, juur- ja puuviljade lõikumiseks ja hakkimiseks. Santoku on väga populaarne üldnuga Jaapani kodudes. Tänu laiemale terale on santoku abil väga mugav hakitud toiduaineid lõikelaualt potti tõsta.
Clad noa tera on kolmekihiline, keskel lõiketera ning külgedel pehmem terassulam. Lõikeüdamiku moodustab Jaapani kokanugade maailmas laialdaselt kasutatud AUS-10 teras (58-59 HRC). AUS-10 tera iseloomustab hea kulumiskindlus, mis on saavutatud terasesulamile vanaadiumi lisamise teel.
Senzo Clad noa käepide on klassikalise kujuga pruunist pakkapuust, full tang konstruktsiooni, metallülemineku ja neetkinnitusega.
Senzo Clad AUS-10 tera on lõikeomadustelt peaaegu võrdne populaarse VG-10 terasega, kuid nugade hind on oluliselt soodsam. Senzo Clad nuge kasutavad nii profi- kui ka kodukokad paljudes köökides üle maailma.
Noa tüüp/otstarve | Jaapani kokanoad - santoku |
Käepideme värv | Pruun puit |
Terase kõvadus (HRC) | 59-60 HRC |
Lõiketera materjal | ROOSTEVABA TERAS, AUS-10 (roostevaba) |
Tera kihtide arv | 3 |
Tera pikkus | 165 mm |
Noa kogupikkus | 295 mm |
Kaal | 170 g |
Toodetud | Jaapan |
Käepideme stiil | Western - klassikaline/Euroopa |
Käepideme materjal | Puit |
Käelisus | Universaalne |
Hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
- Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
- Väldi noatera väänamist ja painutamist.
- Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
- Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
- Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
- Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
- Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
- Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
- Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
Teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.