Kirjeldus
Suncraft Elegancia viilutusnuga, 250 mm, SG2 pulberteras, HRC 63
Suncraft Elegancia sarja noad kuuluvad meie tootevaliku lipulaevade hulka. Oma erilise disainikeele mõttes erineb Elegancia paljuski tavapärastest Jaapani kokanugadest.
Õhuke ja pikk viilutusnuga, millega töötamisel piisab tänu tera pikkusele vaid ühest lõikest. Sobib suurepäraselt ahjupraadide lahtilõikamiseks, kala fileerimiseks või muude toiduainete viilutamiseks.
Elegancia noa isikupära avaldub nuga pikemat aega kasutades - tumedast pähklipuust käepide hakkab aja jooksul näitama näitab kasutamise, kuid mitte ärakulumise märke. Pronksist osa tuhmub kergelt ning sellele tekib ainuomane paatinakiht. Noast saab aastate jooksul justkui vana sõber, kellega kohtumised on alati mõnusad ja südant soojendavad. Elegancia kokanuga on tõepoolest elukestev ja tõeline tööriist, mille saad pärandada oma pojale!
Veel väärib esile tõstmist tera - SG-2 (Super Gold 2) pulberteras on oma lõikeomadustelt ning tera püsimiselt üks parimaid roostevabasid noa teraseid. Selle kõvaduseks on HRC 62-63. Ergonoomilise käepideme kuju tõttu istub lõikeriist peos mugavalt, sõltumata käe suurusest.
Käepideme värv | Tume puit |
Noa tüüp/otstarve | Viilutamisnoad - sujihiki |
Terase kõvadus (HRC) | 62-63 HRC |
Lõiketera materjal | ROOSTEVABA TERAS, SG2/R2 pulberteras (roostevaba) |
Tera kihtide arv | 3 |
Tera pikkus | 250 mm |
Noa kogupikkus | 380 mm |
Kaal | 186 g |
Toodetud | Jaapan |
Käepideme stiil | Modernne/hübriid |
Käepideme materjal | Puit |
Käelisus | Universaalne |
Hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
- Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
- Väldi noatera väänamist ja painutamist.
- Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
- Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
- Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
- Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
- Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
- Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
- Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
Teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.