Kirjeldus
Suncraft Senzo Retro universaalnuga, 120mm, ginsan
Senzo Retro seeriast leiate traditsioonilised Jaapani kööginoad, mis toovad endaga kaasa nostalgilise hõngu ja meistritasemel käsitöö. Tera on valmistatud gin-san ehk Silver 3 terasest, mis on Yasuki terasetehasest pärist kõrgekvaliteediline roostevaba teras. See HRC 60 kõvadusega teras on tuntud suurepärase teravuse, lihtsa teritatavuse ja pika eluea poolest – omadused, mida hindavad nii professionaalsed kokad kui ka kodukokad.
Tera pind on kaunistatud traditsioonilise Nashiji mustriga, mis meenutab pirnikoore rustikaalset tekstuuri. See annab noale autentse retrovälimuse, mis on inspireeritud Jaapani disainist. Lisaks esteetikale vähendab nashji-pinnaviimistlus ka toidu kleepumist terale, muutes lõikamise sujuvamaks.
Nuga on varustatud wengépuidust käepidemega, mis on tuntud oma kõrge kõvaduse, vastupidavuse ja loomuliku patina poolest. Kaheksanurkne kuju tagab ergonoomilise haarde ja maksimaalse kontrolli, muutes lõikamise mugavaks ja täpseks. Tänu sümmeetrilisele disainile on nuga sobilik nii parema- kui ka vasakukäelistele kasutajatele.
Noa tüüp/otstarve | Väikesed universaalnoad - PETTY/UTILITY |
Käepideme värv | Pruun puit |
Terase kõvadus (HRC) | 60-61 HRC |
Lõiketera materjal | Ginsan/Silver-3 (roostevaba), ROOSTEVABA TERAS |
Tera kihtide arv | 3 |
Tera pikkus | 120 mm |
Noa kogupikkus | 240mm |
Kaal | 69 g |
Toodetud | Jaapan |
Käepideme stiil | WA - traditsiooniline/Jaapani |
Käepideme materjal | Wengépuit |
Käelisus | Universaalne |
Hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
- Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
- Väldi noatera väänamist ja painutamist.
- Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
- Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
- Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
- Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
- Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
- Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
- Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
Teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.