Kirjeldus
Sunfract Professional nakiri nuga 165 mm, SG-2 pulberteras
Nakiri on mõeldud juurviljade töötlemiseks ning selle abil muutuvad köögiviljad ühtlase suuruse ja kujuga ribadeks, kuubikuteks või julienne-kangideks.
Suncraft Senzo Professional kööginugade sarja arendades on silmas peetud eelkõige kliente, kellel on kõrgendatud nõudmised tera pidavusele ja mugavusele. Siin on mõeldud eelkõige profikokkadele, kes ei saa kulutada igapäevaselt aega noa teritamisele, samuti kõrgete kvaliteediootustega kodukokkadele.
Kolmekihilised SG2 pulberterasest südamikuga noad pakuvad suurepärast terapidavust (HRC 62-63). Must pakkapuidust western-käepide on mugav ning kaunistatud dekoratiivse iluneediga.
SG2 pulberteras on roostevabadest Jaapani terassulamitest üks kõvamaid ja kvaliteetseimaid ning teda on pigem lihtne hooldada. S2 terasest noad on tavaliselt n.ö. laser-tüüpi ehk väga õhukeseks teritatud teraga. Need sobivad ideaalselt töödeks, kus vajalik on eelkõige imeliselt puhas lõige, mis saavutatakse ilma noale olulist jõudu rakendamata.
Käepideme värv | Must |
Noa tüüp/otstarve | Köögiviljanoad - nakiri |
Terase kõvadus (HRC) | 62-63 HRC |
Lõiketera materjal | ROOSTEVABA TERAS, SG2/R2 pulberteras (roostevaba) |
Tera kihtide arv | 3 |
Tera pikkus | 165 mm |
Toodetud | Jaapan |
Käepideme stiil | Western - klassikaline/Euroopa |
Käepideme materjal | Puit |
Käelisus | Universaalne |
Hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
- Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
- Väldi noatera väänamist ja painutamist.
- Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
- Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
- Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
- Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
- Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
- Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
- Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
Teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.