Kirjeldus
Täppne Jaapani kokanuga nõudlikule kokale – Yaxell Super Gou kiritsuke 20 cm
Yaxell Super Gou kiritsuke kokanuga 20 cm on loodud täpseks köögiviljade, kala ja luudeta liha lõikamiseks kasutajale, kes hindab Jaapani noakultuuri. Nuga on valmistatud traditsioonilise kihilise sepistamise tehnikaga ning sellel on 161-kihiline damaskuse tera SG2 terassüdamikuga. Kõrge kõvadus umbes 63 HRC Rockwelli skaalal tagab väga hea lõikevõime ja pika teravuse püsimise, samas kui niiskuskindel micarta-käepide pakub kindlat ja mugavat haaret.
Peamised omadused
- Kiritsuke tera kuju ühendab traditsioonilise köögiviljanoa ja kalanoa omadused ning sobib nii tükeldamiseks, hakimiseks kui ka pikkadeks puhasteks viiludeks.
- 161-kihiline damaskuse tera SG2 südamikuga tagab väga terava lõikeserva ja aitab teravusel kauem püsida ka intensiivsel kasutamisel.
- SG2 pulberteras kõvadusega u 63 HRC pakub suurepärast lõikevõimet, olles samas kaitstud roostevabast terasest väliskihtidega.
- Tehase teritusnurk u 10° loob ülipeene lõikeserva, mis libiseb kergesti läbi köögiviljade, kala ja luudeta liha.
- Punakas must micarta käepide meenutab välimuselt puitu, kuid talub oluliselt paremini niiskust ja hoiab kuju ka pikaajalisel kasutamisel.
- Kinkekarp muudab noa esitlemise ja kinkimise lihtsaks ning pakub praktilise lahenduse hoiustamiseks.
Kasutus ja sobivus
Kiritsuke on Jaapani päritolu hübriidnuga, mis ühendab köögiviljanoa usuba ja kalanoa yanagiba omadused. Pikem ja suhteliselt sirge tera ning terav tipp sobivad hästi täpseks lükkelõikeks, õhukeste viilude lõikamiseks ning kala ja luudeta liha puhastamiseks ja viilutamiseks. Nuga saab kasutada köögis üldnoana, kui eelistad sirgel lõikelaual töötamist ja kontrollitud lõiketehnikat.
Tänu väga kõvale SG2 terassüdamikule ja peenele lõikeservale on see mudel suunatud eelkõige kogenumale noakasutajale. Nuga ei ole mõeldud luude, külmunud toidu ega väga kõvade toodete läbilõikamiseks või kangutamiseks, sest selline koormus võib põhjustada mikromurde tera servas. Õige lõiketehnika ja sobiva tooraine valik aitavad noa omadusi täielikult ära kasutada.
Hooldus ja teritamine
Et Yaxell Super Gou kiritsuke säilitaks oma teravuse ja välimuse võimalikult kaua, pese nuga alati käsitsi leige vee ja õrna nõudepesuvahendiga ning kuivata kohe pehme rätikuga. Ära kasuta nõudepesumasinat ega jäta nuga pikaks ajaks vette seisma. Parima tulemuse saavutamiseks lõika ainult puidust või pehmel plastlõikelaual, vältides klaasi, keraamikat ja kivi.
Tera on karastatud umbes 63 HRC kõvaduseni, seega sobib teritamiseks kõige paremini vesikivi. Hoia teritusnurka väiksena, ligikaudu 10 kraadi tera poole kohta, ning lõpeta teritamine peenema kiviga, et saada sile ja väga terav lõikeserv. Hoiusta nuga magnetliistul, noaploki sees või kaitsetupes nii, et tera ei puutuks kokku teiste metallist esemete või kõvade pindadega.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Super Gou kiritsuke kokanuga 20 cm
- Kinkekarp noa hoiustamiseks ja kinkimiseks
Miks valida Yaxell Super Gou kiritsuke kokanuga 20 cm
Kui otsid kõrgekvaliteedilist Jaapani kokanuga, mis pakub täpset lõiget, pikka teravuse püsimist ja töökindlat niiskuskindlat käepidet, on Yaxell Super Gou kiritsuke 20 cm kaalumist väärt valik. 161-kihiline damaskuse tera SG2 südamikuga, kõvadus umbes 63 HRC ja mugav micarta-käepide loovad kombinatsiooni, mis vastab nõudliku kodukoka ja professionaali ootustele tingimusel, et nuga kasutatakse ja hooldatakse korrektselt.

Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.