Jaapani kokanuga damaskuse teraga Yaxell Ran 25 cm, 69-kihiline, 61 HRC, micarta käepide

Pikk 25 cm Jaapani kokanuga sobib suurte kalade, lihafileede ja tervete köögiviljade puhtaks lõikamiseks. 69-kihiline damaskuse tera 61 HRC kõvadusega ja 10° teritusnurgaga hoiab teravust kaua, micarta käepide pakub kindlat haaret.

199.00 

Tasu kolme võrdse maksena 3 x 66.33 

Laos

Saadavus salongis:
1
saadaval Jalaka 2b, Tartu
Võimalik tellida pakiautomaati!
Tarneaeg:
1-3 TÖÖPÄEVA
Vaata tarneinfot

Kauba toimetab Teieni kuller. Väliköögid ja töölauad tarnitakse reeglina komplektselt ja kokkupanduna. Peale tellimuse esitamist võetakse Teiega ühendust ja lepitakse kokku orienteeruv kauba saabumise aeg.

Tootekood: YX-36010 Kategooria: Brand:

Kirjeldus

Suurte kalade ja köögiviljade täpne lõikamine pika Jaapani kokanoaga Yaxell Ran 25 cm

Yaxell Ran 25 cm Jaapani kokanuga on loodud olukordadeks, kus tavalise noaga jääb tera lihtsalt lühikeseks. Pikk 69-kihiline damaskuse tera võimaldab lõigata suuri kalu, lihafileesid ja terveid köögivilju ühtlasteks viiludeks, vähendades saagimist ja toidu muljumist. Kõva, umbes 10° nurga all teritatud serv ja micarta käepide tagavad täpse lõike, hea kontrolli ja kindla haarde nii kodu- kui ka professionaalses köögis.

Peamised omadused

  • 25 cm pikk tera sobib suurte kalade, tervete lihafileede ja mahukate köögiviljade lõikamiseks, kus lühemast noast ei piisa
  • 69-kihiline damaskuse tera koos kõva südamikterasega tagab väga hea lõikepüsivuse ja iseloomuliku lainelise mustri teral
  • Kõvadus 61 HRC võimaldab hoida tera eriti peene ja teravana, mis teeb tükeldamise ja viilutamise sujuvaks
  • Ligikaudu 10° teritusnurk tähendab õhukest ja üliteravat lõikeserva, mis lõikab toidu läbi pigem surudes kui saagides
  • Micarta käepide istub kindlalt käes, ei ima niiskust ning pind omandab kasutuse käigus veelgi parema haarduvuse
  • Suurem, professionaalne mõõt on sagedasti eelistatud kokkade seas, samas kui 20 cm tera on paljudele kodukokkadele mugavam igapäevavalik
  • Stiilne kinkekarp teeb noast esindusliku kingituse ja kaitseb tera hoiustamisel

Kellele sobib Yaxell Ran 25 cm kokanuga

Yaxell Ran 25 cm sobib kokale, kes teeb palju ettevalmistustöid suurte toorainetega ja on harjunud kasutama pikka tera. See nuga on eriti praktiline siis, kui tihti tuleb töödelda tervet kala, puhastada suuri lihakükke või lõigata terveid kapsaid ja salatipäid pikemateks, ühtlasteks viiludeks.

Kuna tera on tavalisest kokanoast pikem, pakub see rohkem kontrolli pika lõike üle ja hoiab lõikejälje ühtlase ka siis, kui lõigatav tükk on kõrge või lai. Samas eeldab see veidi harjumist nuga hoides ja lõiget juhtides, mistõttu sobib mõõt eriti hästi professionaalsetele kokkadele ja kogenud kodukokkadele.

Kui eelistad kompaktsemat ja mitmekülgset esimest Jaapani nuga, võib sama seeria lühem, umbes 20 cm pikkune tera olla igapäevases köögis mugavam. Pikk 25 cm tera tasub valida siis, kui töötad tihti suurte tükkidega ja soovid võimalikult sirget, puhtat lõiget kogu lõike ulatuses.

Vastupidavus ja terase omadused

61 HRC kõvadus tähendab, et tera on oluliselt kõvem kui enamik tavalisi Lääne kööginugasid. See laseb serval püsida teravana kauem ning võimaldab väga peent ja õhukest lõikeserva, mis on iseloomulik Jaapani kööginugadele.

Mitmekihiline ehitus, kus südamik on ümbritsetud kokku 69 roostevaba terase kihiga, lisab terale tugevust ja paindlikkust ning loob terale iseloomuliku damaskuse mustri. Nii saavutatakse hea tasakaal lõikepüsivuse ja praktilise vastupidavuse vahel, eeldusel et nuga kasutatakse õigel otstarbel ega rakendata sellele külgsuunalist jõudu.

Micartast käepide on mehhaaniliselt väga vastupidav ja niiskuskindel. See ei paisu ega kuiva, talub hästi sagedast kasutamist ning ei ima lõhnu. Tänu sellele sobib nuga intensiivseks igapäevaseks tööks nii restoraniköögis kui ka nõudlikus koduköögis.

Kasutamine ja hooldus

Kasutamisel eelista pikki, sirgeid lõikeid ja kerget "kiigutavat" liigutust lõikelaual. Väldi tera väänamist, kangutamist või paksude kondiste osade läbiraiumist, sest väga kõva ja õhukese servaga Jaapani nuga on mõeldud pigem täpseks viilutamiseks ja tükeldamiseks, mitte jõulisteks löökideks.

Pärast kasutamist pese nuga kohe leige vee ja kerge pesuvahendiga ning kuivata hoolikalt pehme rätikuga. Nõudepesumasinat ei soovitata, kuna tugevad kemikaalid ja kõrge temperatuur võivad kahjustada nii tera viimistlust kui ka micarta käepidet.

Kasuta lõikamiseks puidust või kvaliteetsest plastist lõikelauda, mitte klaasist või kivist pinda, mis nüristaks tera kiiresti. Teritamiseks sobivad vesikivid või kvaliteetne keraamiline teritaja, hoides umbes 10° teritusnurka. Kui kiviteritus ei ole tuttav, tasub nuga aeg-ajalt lasta hooldada professionaalsel teritajal, kes tunneb Jaapani nugade eripärasid.

Komplektis sisalduv

  • Yaxell Ran 25 cm Jaapani kokanuga 69-kihilise damaskuse teraga
  • Stiilne kinkekarp noa turvaliseks hoiustamiseks ja kinkimiseks

Millal valida Yaxell Ran 25 cm kokanuga

Vali Yaxell Ran 25 cm Jaapani kokanuga, kui vajad köögis tööriista, mis teeb suurte kalade, lihade ja köögiviljade ettevalmistuse kiireks, täpseks ja ühtlase tulemusega. Pikk, 69-kihiline damaskuse tera, kõrge 61 HRC kõvadus ja mugav micarta käepide loovad kombinatsiooni, mis sobib hästi nii professionaali nõudmistele kui ka entusiastlikule kodukokale, kes soovib oma köögis kasutada kvaliteetset Jaapani nuga.

Lisainfo

Noa tüüp/otstarve

Peakoka noad - GYUTO

Käepideme värv

must

Terase kõvadus (HRC)

61 HRC

Lõiketera materjal

VG10 teras

Tera kihtide arv

69 kihti

Tera pikkus

25 cm

Toodetud

Seki, Jaapan

Käepideme materjal

micarta

Arvustused

Tooteülevaateid veel ei ole.

Ole esimene, kes hindab toodet “Jaapani kokanuga damaskuse teraga Yaxell Ran 25 cm, 69-kihiline, 61 HRC, micarta käepide”

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Seotud tooted

storecartphone-handsetcalendar-fullcrossmenucheckmark-circle