Kirjeldus
Täppne köögiviljade lõikamine Jaapani noaga Yaxell Takehisa nakiri 16,5 cm
Yaxell Takehisa nakiri 16,5 cm on traditsiooniline Jaapani köögiviljanuga, mis on loodud nõudlikule kasutajale, kes hindab väga puhast lõiget ja pikka teravuse püsimist. Sirge lõikeserv ja kõrge tera muudavad köögiviljade kiire hakkimise ja viilutamise eriti mugavaks, samas kui 211-kihiline damaskuse tera ZDP189 südamikuga tagab erakordselt kõva ja vastupidava lõikeserva. Nuga on pakitud elegantsesse kinkekarpi, sobides nii igapäevasesse kööki kui ka kvaliteetseks kingituseks.
Peamised omadused
- Nakiri tüüpi köögiviljanuga 16,5 cm teraga – sirge lõikeserv ja lame profiil on ideaalsed sibula, kapsa, juurviljade, ürtide ja puuviljade tükeldamiseks ning kiireks hakkimiseks lõikelaual.
- 211-kihiline damaskuse tera ZDP189 südamikuga – tera mõlemale poole ülikõva südamikku on taotud molübdeen-vanaadium terase kihid, moodustades geomeetrilise mustri ja tagades tugeva, samas peene lõikeserva.
- Väga kõrge kõvadus umbes 66 HRC – pulberterasest südamik hoiab teravust oluliselt kauem kui tavalised kööginoad, mistõttu ei ole vaja nuga sageli teritada, kui seda õigesti kasutatakse.
- Väga madal teritusnurk umbes 10° – tehaseteritus on õhuke ja agressiivne, mis annab eriti puhta ja kergelt lõikava tera köögiviljadele ning võimaldab täpset töötlust.
- Ergonomiline mustast pakkapuidust käepide – vastupidav komposiitmaterjal talub hästi niiskust ja igapäevast kasutust, samas pakub kindlat haaret ja tasakaalus tunnetust lõikamisel.
- Traditsiooniline Jaapani detailikujundus – käepidemesse on süvistatud Jaapani perevapp ning tera ühele küljele on kanjimärkidega graveeritud „Takehisa, the samurai spirit“, mis rõhutab seeria käsitöönduslikku tausta.
- Soovitatav teritamine vesikiviga – ülikõva südamiku tõttu on parim hooldus teha tera hoolikalt vesikividega, mis säilitab peene lõikeserva ja ei kahjusta terast.
- Kinkekarp kaasas – nuga tarnitakse stiilses karbis, mis sobib nii turvaliseks hoiustamiseks kui ka esinduslikuks kingituseks.
Kasutamine ja hooldus
Yaxell Takehisa nakiri on mõeldud eelkõige köögiviljade ja ürtide töötlemiseks. Sirge lõikeserv sobib eriti hästi tõukelõigete ja hakkeliigutuste jaoks, kus tera liigub üles alla, mitte läbi kiiguva liikumise. Kõige parem kasutus on pehmemate ja keskelt kõvemate köögiviljade puhul, näiteks sibulad, porgandid, kapsad, kurgid, paprika, ürdid ja puuviljad.
Vältida tuleks väga kõvade või külmunud toiduainete lõikamist, luude raiumist ja tera kasutamist kangutamiseks, sest väga kõva ZDP189 südamik võib sellisel koormusel kilde välja lüüa. Kasuta alati pehmet lõikelauda, eelistatult puitu või kvaliteetset plastikut, mitte klaasist, kivist ega keraamilist pinda, mis nüritavad tera kiiresti.
Tera pika eluea nimel on soovitatav nuga teritada ainult vesikividega, alustades keskmise karedusega kivist ja lõpetades peenema kiviga, hoides madalat ja ühtlast nurka. Väldi tõmbeteritajaid ja agressiivseid elektrilisi teritusmasinaid. Pärast kasutamist pese nuga kohe käsitsi leige vee ja õrna pesuvahendiga, kuivata hoolikalt pehme rätikuga ning hoiusta noa plokis, magnetliistul või kaitses, nii et lõikeserv ei puutuks kokku teiste metallesemetega.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Takehisa nakiri köögiviljanuga, tera pikkus 16,5 cm
- Elegantne kinkekarp noa hoiustamiseks või kinkimiseks
Millal valida Yaxell Takehisa nakiri 16,5 cm
Kui otsid kõrgekvaliteedilist Jaapani köögiviljanuga, mis ühendab väga kõva ZDP189 südamikterase, 211-kihilise damaskuse tera ja mugava pakkapuidust käepideme, on Yaxell Takehisa nakiri 16,5 cm tugev valik. See sobib eriti hästi kokale või entusiastile, kes lõikab palju köögivilju, hindab väga teravat lõikeserva ning on valmis nuga hoolikalt käsitsi hooldama. Nuga pakub nii professionaalses kui ka koduses köögis täpset, kontrollitud lõikamist ja esteetiliselt nauditavat Jaapani disaini.

Tasu kolme võrdse maksena 3 x 
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.