Kirjeldus
Puhas ja täpne leivalõige ilma muljutud sisuta
Yaxell Taishi leivanuga 23 cm on loodud selleks, et lõigata kõva koorikuga leiba ja saia ilma pehmet sisu kokku surumata. Pikk, sakiline tera libiseb läbi nii haputaignaleiva, baguette’i kui ka vormileiva, andes ühtlased viilud minimaalse puruga. Jaapani VG10 terasest südamik, mida ümbritseb kolmekihiline sepistatud konstruktsioon, tagab väga terava ja hästi püsiva lõikeserva, samal ajal kui ümara vormiga pakkapuu käepide istub kindlalt ja mugavalt kätte.
Traditsiooniline Jaapani kihiline sepistustehnika ja 61 HRC kõvadusega tera pakuvad tasakaalu teravuse püsivuse ja töökindluse vahel. Dekoratiivne taotus tera külgedel ei ole ainult visuaalne detail, vaid aitab ka vähendada toidu nakkuvust tera külge, et lõikamine oleks sujuvam ja kontrollitavam.
Peamised omadused
- 23 cm sakiline leivatera – pikk ja ühtlane tera lõikab hõlpsalt ka suuri pätsikesi, baguette’e ja kõva koorikuga hapuleibu ilma neid muljumata.
- 3-kihiline VG10 teras – kõva VG10 südamik on kaetud molübdeen- ja vanaadiumisulameid sisaldavate roostevabade kihtidega, mis annavad hea lõikevõime ja korrosioonikindluse.
- 61 HRC kõvadus – kõrgema kõvadusega tera püsib tavapärastest kööginugadest kauem terav, mistõttu on vaja harvem uuesti teritada.
- Pakkapuu käepide – ümara kujuga komposiitpuidust käepide on vastupidav niiskusele ja istub mugavalt erineva suurusega kättesse.
- Jaapani sepistustraditsioon – terale taotud dekoratiivne muster peegeldab Jaapani Seki linna noatootmise oskusi ning aitab samal ajal vähendada toidu kleepumist tera külge.
- Kinkekarp kaasas – nuga on pakitud esinduslikku karpi, mis sobib hästi nii hoiustamiseks kui ka kvaliteetse köögikingina.
Kellele ja milleks on Yaxell Taishi leivanuga 23 cm mõeldud?
Yaxell Taishi leivanuga on eelkõige mõeldud kõva koorikuga leibade ja saiade viilutamiseks – haputaignaleivad, ciabattad, baguette’id, seemne- ja vormileivad. Sakiline tera sobib hästi ka koogipõhjade, pehme sisuga puuviljade ja köögiviljade, nagu tomatid ja melonid, lõikamiseks, kui soovid võimalikult puhtaid lõikeid. Üldiseks köögitööks on siiski praktilisem kokanuga või santoku, seega on Taishi leivanuga ideaalne spetsiaalne lisatera neile, kes küpsetavad ja lõikavad leiba sageli.
Parima tulemuse saavutamiseks kasuta leivanuga saagiva edasi-tagasi liigutusega, mitte tugevalt alla surudes. Lõika alati puidust või kvaliteetsest plastist lõikelaual, mitte klaasi, graniidi ega metalli peal, et sakiline serv säiliks kauem. Vältida tasub külmunud toitude, luude ja väga kõvade koorte kangutamist, sest see võib kahjustada tera peenikest lõikeserva.
Tera südamiku moodustab kõva VG10 roostevaba teras, mille ümber on pehmemad, sitkemad kaitsekihid. Selline 3-kihiline ehitus koos umbes 61 HRC kõvadusega tähendab, et nuga hoiab teravust kauem kui paljud tavanoad, säilitades samas vastupidavuse igapäevases koduköögis. Sakilist serva on vaja teritada harvem kui siledat tera ning seda on mõistlik usaldada professionaalse teritaja kätte või kasutada spetsiaalset peenikest keraamilist teritusvarrast, liikudes mööda sakke. Õige kasutus ja käsipesu pikendavad oluliselt noa eluiga.
Komplektis sisalduv
Komplektis on üks Yaxell Taishi leivanuga 23 cm ning esinduslik esitlus- ja kinkekarp, mis sobib nii noale turvaliseks hoiustamiseks kui ka kingituseks edasi andmiseks.
Miks valida Yaxell Taishi leivanuga 23 cm?
Kui soovid, et leib ja sai säilitaksid oma kuju ning kohevuse ka pärast lõikamist, pakub Yaxell Taishi leivanuga 23 cm hea tasakaalu Jaapani terastehnoloogia, kasutusmugavuse ja vastupidavuse vahel. Pikk sakiline tera, 3-kihiline VG10 konstruktsioon ja ergonoomiline pakkapuu käepide teevad sellest töökindla noavaliku nii igapäevase võileivaleiva kui ka kvaliteetsete käsitööleibade ja koogipõhjade viilutamiseks.



Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.