Kirjeldus
Samura Harakiri 5 noa komplekt, 58-59 HRC
Harakiri kergekaaluline ja lihtsa pakendiga 5 noast koosnev komplekt katab kõik köögis ettetulevad vajadused. Komplekt sisaldab:
1. Gyuto kokanuga (tera 208 mm) - sobib väga hästi liha, kala, juur- ja puuviljade lõikumiseks, hakkimiseks ning viilutamiseks.
2. Nakiri köögivilja hakkimisnuga 170 mm) - mõeldud köögiviljade hakkimiseks ja viilutamiseks.
3. Santoku Jaapani kokanuga (175 mm) - populaarne universaalne töövahend eelkõige Jaapani köögis. Sobib liha, kala, juur- ja puuviljade lõikumiseks, hakkimiseks ning viilutamiseks.
4. Universaalne kööginuga (tera 150 mm) - saab hakkama paljude erinevate töödega, mille jaoks gyuto liiga suureks jääb. Sobib liha, kala ning köögiviljade töötlemiseks.
5. Väike kööginuga (tera 99 mm) - sobib suurepäraselt puu- ja juurviljade lõikamiseks töötasapinnal või käte vahel, samuti nt krevettide koorimiseks ja muudeks pisemateks töödeks, mis nõuavad täpsust.
Tera on valmistatud AUS-8 terasest. 58 HRC tera hoiab piisvalt kaua teravust, samas on teritamine vähem vaeva- ja aeganõudev kui damaskuse terade puhul, mistõttu sobib hästi kodukööki.
ABS-plastikust "full-tang" tüüpi käepide on mõnus mugav ja sobib ideaalselt väiksema või keskmise käesuurusega köögis toimetajale. Hästi puhastatav ja hügieeniline. Erinevalt teistest noakomplektidest ei ole toode pakitud karpi, vaid on ühekordses läbipaistvas pakendis.
Terase kõvadus (HRC)58-59 HRC
Lõiketera materjal | ROOSTEVABA TERAS, MoV (roostevaba) |
Tera kihtide arv | 1 |
Tera pikkus | 99 mm, 150 mm, 175 mm, 170 mm, 208 mm |
Toodetud | Hiina |
Käepideme stiil | Western - klassikaline/Euroopa |
Käepideme materjal | Plastik/komposiit |
Käelisus | Universaalne |
Hooldus
Mida teha ja mida mitte teha, kui soovid, et Su nuga oleks heas korras:
Kasutamise ajal:
- Ära kasuta nuga kontide ja luude, külmunud toidu ning muude tahkete ja kõvade materjalide töötlemiseks.
- Väldi noaga "raiumist" ja lööke, halvimal juhul võib tera murduda nii, et parandamine ei ole võimalik.
- Väldi noatera väänamist ja painutamist.
- Kasuta kööginuga ainult selleks ettenähtud otstarbeks - nuga ei ole sobilik tööriist kruvide keeramiseks, pudelikorgi avamiseks vm majapidamistöödeks.
- Kasuta lõikamisel puidust või plastikust lõikelauda. Väldi kõvadel pidadel (nt klaas, marmor, kivi jne) töötamist.
Pärast kasutamist:
- Pese nuga pärast kasutamist kraani all koheselt sooja veega.
- Kasuta noa pesemiseks pehmet riidest lappi. Väldi pesemisel kareda pinnaga käsnade kasutamist, sest need võivad tera välispinda kahjustada.
- Üldjuhul ei ole lubatud nugade pesemine nõudepesumasinas.
- Kuivata nuga hoolikalt kohe pärast pesemist.
- Hoiusta nugasid nii, et nende terad ei puutuks (nt köögisahtlis) teineteisega kokku.
- Transpordi nugasid vaid koos terakaitsega.
Teritamine
Parim vahend kööginugade teritamiseks on vesiluisk. Vesiluisu valik sõltub eelkõige teritatava noa seisukorrast ning sellest, kui poleeritud lõpptulemust soovite. Luisu valikul kehtib järgmine "rusikareegel":
- Kivi teralisus kuni #1000 - jäme teritamine, teritusnurga taastamine, täkete parandamine;
- Kivi teralisus #1000 kuni #3000 - igapäevane teritamine;
- Kivi teralisus #3000 kuni #10000 - lõppteritus ja viimistlemine, poleerimine;
Nuga võib teritada mitme erineva karedusega luisuga, alustades jämedamast ja lõpetades peeneteralise luisuga.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.