Kirjeldus
Täppne köögivilja ja kalalõikus Jaapani Yaxell Ran kiritsuke kokanoaga 20 cm
Yaxell Ran kiritsuke kokanuga 20 cm on Jaapani stiilis universaalne nuga, mis on loodud täpseks köögivilja ja kala lõikamiseks kogenud kasutaja käes. Teral on 69-kihiline damaskuse tera, kus kõva südamik on kaetud mõlemalt poolt 34 kihiga molübdeen-vanaadiumterasest, mis annab terale nii vastupidavuse kui iseloomuliku mustri. Kõvadus 61 HRC ja umbes 10° teritusnurk külje kohta tagavad väga terava lõikeserva, mis sobib nõudlikuks igapäevaseks toiduvalmistamiseks.
Peamised omadused
- Jaapani kiritsuke tera kuju ühendab traditsiooniliselt köögiviljanoana kasutatava usuba ja kalaviilutusnoa yanagiba omadused, pakkudes pikka ja suhteliselt sirget tera kiireks tükeldamiseks ja puhtaks viilutamiseks.
- 69-kihiline damaskuse tera koosneb kõvast roostevabast südamikust, mida katavad mõlemalt poolt 34 kihiti taotud molübdeen-vanaadiumterasest kihid, mis lisavad sitkust, korrosioonikindlust ja silmatorkavat mustrit.
- Kõvadus 61 HRC võimaldab terale väga peent geomeetriat, mistõttu püsib lõikeserv terav kauem kui paljudel tavapärastel Lääne kokanugadel.
- Peen teritusnurk umbes 10° annab sileda ja vastupanuva lõike, mis sobib eriti hästi köögivilja õhukesteks viiludeks, julienne’iks ja kala pikkadeks, puhasteks viiludeks.
- Sobib kogenud kasutajale kiritsuke on traditsiooniliselt meistritaseme kokkade tööriist, seega sobib see noatera valitsevale kodukokale, kes hindab teravust ja täpset kontrolli.
- Stiilne kinkepakend teeb noast esindusliku kingituse toiduhuvilisele või professionaalsele kokale.
Kasutus ja hooldus
Yaxell Ran kiritsuke sobib kõige paremini köögivilja, ürtide ja luudeta liha ning kala lõikamiseks. Pikk ja suhteliselt sirge tera toetab „push-cut” ja „pull-slice” lõiketehnikat, kus nuga liigutatakse sujuvalt ette või taha, mitte ei kasutata tugevat kiikuvat liigutust. Väga terava ja õhukese serva tõttu ei ole see nuga mõeldud luude raiumiseks ega läbi külmunud toidu lõikamiseks.
Nuga tuleks pesta alati käsitsi sooja vee ja kerge pesuvahendiga, loputada ja kohe pehme rätikuga kuivatada. Nõudepesumasin, leotamine ja metallpinnal hoidmine võivad kahjustada nii terast kui käepidet. Lõikamisel kasuta puidust või kvaliteetsest plastist lõikelauda, vältides klaasi ja kivi, mis nüristavad tera kiiresti. Teritamiseks sobivad vesikivid jämedusega umbes 1000 kuni 3000 ning suhteliselt väike teritusnurk, igapäevase teravuse värskendamiseks võib kasutada peent keraamilist terituspulka. Odavaid „tõmbeteritage” ei ole soovitatav kasutada, sest need võivad peene serva kiiresti rikkuda.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Ran kiritsuke kokanuga 20 cm 69-kihilise damaskuse teraga
- Stiilne kinkekarp hoiustamiseks või kinkimiseks
Millal valida Yaxell Ran kiritsuke kokanuga 20 cm
Kui otsid Jaapani stiilis nuga, mis ühendab väga terava ja kauakestva lõikeserva, 69-kihilise damaskuse tera visuaalse ilu ja kiritsuke traditsioonilise lõikegeomeetria, on Yaxell Ran 20 cm kiritsuke tugev valik. See nuga sobib eriti hästi kogenud kasutajale, kes soovib viia köögivilja ja kala lõikamise täpsuse uuele tasemele ning hindab samal ajal kvaliteetset teostust ja esinduslikku välimust.


Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.