Kirjeldus
Täpne Jaapani kiritsuke kokanuga nõudlikule kokale
Jaapani stiilis kiritsuke kokanuga Yaxell Taishi 20 cm on mõeldud kokale, kes otsib väga täpset lõikamist ja pikaajaliselt püsivat teravust. Kolmekihiline tera kvaliteetsest VG-10 terasest südamega ning hoolikas sepistustöö võimaldavad teha puhtaid ja kontrollitud lõikeid köögiviljade, kala ja liha ettevalmistamisel.
Peamised omadused
- Kiritsuke tera kuju ühendab traditsioonilise köögiviljanoa ja kalanoa omadused, sobides hästi täpseks viilutamiseks ja tükeldamiseks.
- 3-kihiline konstruktsioon – kõvast VG-10 südamikust tera, mille mõlemal poolel on molübdeen-vanaadium roostevaba teras dekoratiivse sepistusviimistlusega.
- VG-10 teras on tuntud hea teravuse hoidmise ja korrosioonikindluse poolest, muutes noa sobivaks igapäevaseks kasutamiseks.
- Kõvadus umbes 61 HRC Rockwelli skaalal tagab, et lõikeserv püsib kauem terav kui paljudel tavapärastel kööginugadel.
- Umbes 10° teritusnurk külje kohta annab väga peene ja terava lõikeserva, mis sobib oskuslikule, kontrollitud lõiketehnikale.
- Soovitatav kogenumale kasutajale – sirge tera ja väike teritusnurk nõuavad veidi harjumist, kuid pakuvad seejärel väga puhast lõikepilti.
- Kinkekarp teeb noast esindusliku kingituse ning kaitseb tera hoiustamisel.
Kasutusvõimalused ja kellele see nuga sobib
Yaxell Taishi kiritsuke on hübriid köögiviljanoast ja kalanoast, mistõttu sobib see eriti hästi köögiviljade täringuteks lõikamiseks, ribastamiseks ja peeneks hakkimiseks ning kala fileerimiseks ja õhukeste viilude lõikamiseks. Suhteliselt sirge lõikeserv toetab suruvat lõikeliigutust, mitte tugevat õõtsutamist.
Nuga võib sobida ka sinu esimeseks Jaapani kokanoaks, kui oled harjunud väga teravate nugadega ja kasutad kontrollitud lõiketehnikat. Kui eelistad andestavamat, rohkem kaardus teraga universaalnuga, võib klassikaline gyuto või santoku olla algajale lihtsam, kuid kogenud kasutaja jaoks on kiritsuke väga mitmekülgne tööriist.
Kasutamine ja hooldus
Et VG-10 terasest tera ja peen lõikeserv püsiksid heas seisukorras, tasub järgida mõnda lihtsat hooldusnõuannet.
- Lõikelaud – kasuta puidust, bambusest või kvaliteetsest paksust plastist lõikelauda, väldi klaasi ja keraamikat, mis nüritavad tera kiiresti.
- Õige kasutus – lõika suruva või kerge tükeldava liigutusega, ära vääna tera lõikes ning ära kasuta nuga luude ega külmutatud toidu raiumiseks.
- Puhastamine – pese nuga kohe pärast kasutamist käsitsi leige vee ja õrna pesuainega, loputa ja kuivata hoolikalt pehme rätikuga, nõudepesumasinat ei soovitata.
- Hoiustamine – hoia nuga noaploki sees, magnetribal või kaitsetupes, mitte lahtiselt sahtlis koos teiste metallesemetega.
- Teritamine – parima tulemuse annab regulaarne hooldus veskiivi või peene keraamilise terituspulga abil, järgides umbes 10° teritusnurka külje kohta.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Taishi kiritsuke kokanuga 20 cm
- Kinkekarp noa esitlemiseks ja kaitstud hoiustamiseks
Millal valida Yaxell Taishi kiritsuke kokanuga 20 cm?
Kui väärtustad köögis väga teravat ja täpset Jaapani nuga ning eelistad mitmekülgset tööriista, mis sobib nii köögiviljade kui ka kala ja liha ettevalmistamiseks, on Yaxell Taishi kiritsuke 20 cm sobiv valik. Kolmekihiline VG-10 terasest tera, umbes 61 HRC kõvadus ja peen teritusnurk loovad kombinatsiooni, mis toetab nõudliku kodukoka ja professionaali igapäevast tööd köögis.

Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.