Kirjeldus
Täpne köögiviljade lõikamine Jaapani noaga Yaxell Zen 12 cm
Yaxell Zen 12 cm köögiviljanuga on loodud kiireks ja täpseks köögiviljade ning puuviljade tükeldamiseks. 37-kihiline Jaapani terasest damaskuse tera koos umbes 61 HRC kõvadusega ja u 10° teritusnurgaga tagab väga terava ja peene lõikeserva, mis sobib nii igapäevaseks kokkamiseks kui ka nõudlikumale hobi- ja proffikokale.
Peamised omadused
- 12 cm köögiviljatera pakub head kontrolli köögiviljade puhastamisel, hakkimisel ja viilutamisel nii lõikelaual kui käes hoides.
- 37-kihiline damaskuse tera roostevabast molübdeen-vanaadium terasest annab hea lõikevõime ning iseloomuliku kihilise mustri.
- Umbes 61 HRC kõvadus Rockwelli skaalal aitab teral säilitada teravuse oluliselt kauem kui tavalistel kööginugadel.
- U umbes 10° teritusnurk tera kummalgi küljel teeb lõikeservast peene ja agressiivse ning võimaldab väga puhtaid lõikeid.
- Micarta käepide on niiskus- ja kulumiskindel ning pind muutub kasutamisel veidi tekstuursemaks, parandades haaret.
- Pakitud kinkekarpi mis sobib nii noaoidikuks kui esinduslikuks kingituseks toidusõbrale.
Kellele ja milleks on Yaxell Zen köögiviljanuga mõeldud
Yaxell Zen 12 cm sobib väga hästi esimeseks Jaapani kööginoaks neile, kes soovivad väikest ja täpset nuga igapäevaseks köögiviljade ja puuviljade töötlemiseks. Lühike tera on mugav näiteks sibula, küüslaugu, ürtide, juurviljade, väiksemate lihalõikude ja juustu jaoks ning täidab universaalse väikese noa rolli, mis täiendab suuremat kokanuga või santokut.
Nuga sobib nii parema- kui vasakukäelistele, sest tera on kahepoolse lihviga. Kerge ja hästi tasakaalus konstruktsioon võimaldab töötada kiiresti ja täpselt ilma liigset kätt väsitamata mistõttu on see hea valik nii kodukokale kui ka professionaalsesse kööki.
Kasutamine ja hooldus
Kasutamisel kasuta eelkõige sirgeid lükka-lõika liigutusi või lõika ülalt alla ning väldi tera väänamist. Nuga on mõeldud eeskätt köögiviljadele ja muudele pehmematele toorainetele seega ära lõika sellega luid, külmunud toitu ega avaks konservikarpe et vältida tera serva vigastamist.
Pese nuga alati käsitsi leige vee ja kerge pesuvahendiga ning kuivata kohe pehme rätikuga. Ära kasuta nõudepesumasinat sest kuumus ja tugevad kemikaalid võivad kahjustada nii tera kui micarta käepidet. Lõika puidust või kvaliteetsel plastist lõikelaual mitte klaasil või kivil sest kõva alus nüristab tera kiiresti.
Teritamiseks sobivad kõige paremini vesikivid sobiva karedusega näiteks igapäevaseks hoolduseks keskmise karedusega kivi. Vältida tasub väga agressiivseid tõmmatavaid teritajaid ja jämedaid teritusvardaid sest need võivad peene lõikeserva kiiresti ära kulutada. Hoiusta nuga noa plokis magnetliistul või eraldi tupes nii et tera ei puutuks kokku teiste metallist esemete vastu.
Vastupidavus ja materjalid
Zen-sarja damaskuse tera on valmistatud kvaliteetsest Jaapani roostevabast terasest mille südamik ja mitmekihiline konstruktsioon annavad väga hea tasakaalu teravuse püsimise ja igapäevase vastupidavuse vahel. Umbes 61 HRC kõvadus võimaldab teritada tera väga peene nurga alla ning hoida seda teravana pikalt kui nuga kasutatakse ja hooldatakse õigesti.
Micarta käepide koos täistera konstruktsiooniga on mehaaniliselt tugev niiskuskindel ja stabiilne erinevates tingimustes. Aja jooksul muutub käepideme pind veidi karedusemaks mis parandab haarduvust ka niisketes kätes ning teeb noast usaldusväärse tööriista aastateks.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Zen köögiviljanuga 12 cm
- Stiilne kinkekarp noale hoiustamiseks või kinkimiseks
Millal valida Yaxell Zen 12 cm köögiviljanuga
Vali Yaxell Zen 12 cm Jaapani köögiviljanuga kui otsid väikest kuid väga teravat nuga täpseks lõikamiseks ja igapäevaseks köögitööks. 37-kihiline damaskuse tera umbes 61 HRC kõvadus ja ergonoomiline micarta käepide pakuvad kvaliteeti mis sobib nii esimeseks tõsiseks Jaapani noaks kui ka olemasoleva noavaliku täiendamiseks.


Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.