Kirjeldus
Tee igapäevane lõikamine täpsemaks Yaxell Taishi 16,5 cm santoku kokanoaga
Yaxell Taishi 16,5 cm santoku kokanuga on loodud selleks, et katta suurem osa sinu igapäevasest lõikamistööst köögis. 3-kihiline Jaapani tera kvaliteetsest VG-10 roostevabast terasest ja molübdeen-vanaadiumterase väliskihtidest pakub puhast lõiget, väga head terahoidvust ja täpset kontrolli nii köögiviljade, liha kui kala tükeldamisel. Hästi tasakaalustatud nuga koos mugava pakkapuidust käepidemega sobib nii pühendunud kodukokale kui ka nõudlikumale harrastajale.
Peamised omadused
- Universaalne santoku tera 16,5 cm pikkusega sobib igapäevaseks köögiviljade, liha ja kala lõikamiseks ning võtab köögis üle suurema osa lõikamistööst.
- 3-kihiline san-mai konstruktsioon ühendab kõva VG-10 südamikterase ja molübdeen-vanaadiumterase väliskihid, mis annavad terale hea terahoidvuse ja vastupidavuse.
- Kõvadus umbes 61 HRC Rockwelli skaalal tähendab, et tera püsib terav kauem ning sobib hästi peeneks hakkimiseks ja täpseks viilutamiseks.
- U umbes 10° teritusnurk tera poole kohta tagab väga õhukese ja agressiivse lõikeserva, mis libiseb läbi tooraine väikese vastupanuga.
- Ergonoomiline pakkapuidust käepide istub hästi kätte, ümaram kuju tagab mugava haarde ka pikematel ettevalmistustel.
- Stiilne taotud pinnaviimistlus annab terale iseloomuliku Jaapani välimuse ja aitab lõigataval toorainel kergemini terast lahti tulla.
- Kinkekarp kuulub komplekti, mis teeb noast esindusliku ja praktilise kingituse ning sobiva lahenduse noa ohutuks hoiustamiseks.
Kasutusvõimalused ja sobivus
Santoku tähendab otsetõlkes „kolm voorust” ning viitab noa sobivusele liha, kala ja köögiviljade lõikamiseks. 16,5 cm pikkune tera on lühem kui klassikaline Lääne kokanuga, mistõttu on seda lihtne kontrollida ka väiksemal lõikelaual ning see sobib hästi nii algajale kui kogenud kasutajale. Lai tera pakub piisavalt ruumi sõrmenukkidele ja võimaldab hakitud toidu mugavalt lõikelaualt potti või pannile tõsta.
See nuga on eriti tugev valik, kui otsid esimest Jaapani kokanuga või soovid täiendada olemasolevat valikut noaga, millega saab teha peaaegu kõik igapäevased lõikamistööd. Õhuke ja terav geomeetria sobib suurepäraselt kiireks köögiviljade hakkimiseks, liha trimmimiseks ning kala tükeldamiseks ilma liigset survet kasutamata.
Kasutamine ja hooldus
Parima tulemuse saavutamiseks kasuta santokut eelkõige tõuke- või üles-alla liigutusega, mitte liiga jõulise kiigutava lõiketehnikaga. Väldi lõikamist läbi luude, külmutatud toidu ja väga kõvade pindade, et kaitsta õhukest ja kõva lõikeserva võimalike kilude eest. Lõika alati puidust või pehmest plastist lõikelaual, mitte klaasil, kiviplaadil ega taldrikul.
Hoolduse jaoks pese nuga pärast kasutamist käsitsi leige vee ja õrna pesuvahendiga ning kuivata kohe pehme rätikuga. Ära pane nuga nõudepesumasinasse ega jäta seda pikemaks ajaks vees seisma. Pakkapuidust käepide talub niiskust hästi, kuid tänu käsipesule püsib see kauem esteetiline ja mugav. Teritamiseks eelista Jaapani vesikivi või professionaalset teritust umbes 10–15° nurga all tera poole kohta ning väldi odavaid tõmbeteritajaid, mis võivad peent lõikeserva kiiresti rikkuda.
Komplektis sisalduv
- Yaxell Taishi santoku kokanuga 16,5 cm
- Esinduslik kinkekarp noa hoiustamiseks ja kinkimiseks
Millal valida Yaxell Taishi santoku 16,5 cm?
Vali Yaxell Taishi santoku 16,5 cm, kui otsid kompaktset ja täpset igapäevanuga, mis lõikab väga puhtalt ning vajab tänu kõvale VG-10 terasele harva teritamist. 3-kihiline konstruktsioon, mugav pakkapuidust käepide ja kinkekarbis esitus teevad sellest tasakaaluka valiku, mis sobib nii igapäevasesse kodukööki kui kingituseks toiduvalmistamist hindavale inimesele.





Tasu kolme võrdse maksena 3 x 




Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.